Martina Stjepanović

Sve ono dobro što dolazi iznutra traje i vrijedi mnogo dulje

NMC_6714-

ZA TELEVIZIJSKU I KAZALIŠNU GLUMICU MARTINU STJEPANOVIĆ PRAVILNA NJEGA KOŽE OD VELIKE JE VAŽNOSTI. ZBOG DUGIH DANA PROVEDENIH NA SETU SA ŠMINKOM NA LICU, ČISTOĆA JE TEMELJ NJEZINE BEAUTY RUTINE. UVIJEK NASMIJANA I RASPOLOŽENA GLUMICA OTKRILA NAM JE VIŠE O NAČINU NA KOJI NJEGUJE KOŽU I TIJELO, NA KOJI NAČIN RAZMIŠLJA O LJEPOTI TE BEZ ČEGA NE MOŽE ZAMISLITI POČETAK I KRAJ DANA.

Na čemu se temelji vaša rutina njege?

– Temelj u mojoj rutini njege je čistoća kože, jer sve kreće od toga. Bitno mi je da mi čistač za lice ne isušuje i da nema sastojke koji su agresivni za moju kožu. Ako sam na licu imala make-up na sebi, tada čistim lice u dva koraka.

S kojim beauty ritualima počinjete dan?

– Prvi ritual s kojim započinjem dan je njega lica. Nakon umivanja u hladnoj vodi, na čistu, toniranu, vlažnu kožu nanesem hijaluronsku kiselinu. Zatim stavim serum, kremu za područje oko očiju, kremu za lice sa SPF-om i balzam za usne.

Kako kroz prehranu i način života vodite brigu o svom tijelu?

– Briga o tijelu je briga o zdravlju, zato je bitno što unosimo u njega i kako se brinemo o njemu. Jedem dosta raznoliko i zdravo, a većina prehrane temelji mi se na domaćim ili ekološki uzgojenim proizvodima. Ne uskraćujem si ništa, ali nisam pretjerani ljubitelj slatkog. Dan ne mogu zamisliti bez zelenog čaja ili kave, a voda je prvo i zadnje što okusim u danu. Ponekad mi je teško uvrstiti vježbanje u svoj raspored, pogotovo onda kada mi je raspored pretrpan pa je teško pronaći i motivaciju, ali se trudim održavati kontinuitet i ne odustajem.

NMC_6796

Što je za vas istinska ljepota?

– Ako govorimo o ljudima, onda je to svakako ona ljepota koja dolazi iznutra, a uvijek se reflektira na van. Altruizam, poklonjena pažnja i vrijeme, pozitivna energija, samopouzdanje, osmijeh, empatija, ljubav… Sve ono dobro što dolazi iznutra traje i vrijedi mnogo dulje.

U kojim trenutcima se osjećate najljepše?

– Onda kada se osjećam dobro iznutra, kada sam ispunjena, samopouzdana i sretna.

Koja je vaša beauty filozofija i je li se ona mijenjala kroz godine?

– Biti dosljedan sebi. Kroz odrastanje i sazrijevanje mijenjala sam stilove, imala drugačije afinitete i izbore, ali uvijek m stajala iza tih izbora.

NMC_6753
NMC_6788

Na što posebno pazite prilikom odabira kozmetičkih proizvoda?

– Pazim na sastav proizvoda i odgovaraju li mom tipu kože, a često u tome mi pomognu i recenzije postojećih korisnika.

Kako osobno tumačite pojam čiste ljepote?

– Čistu ljepotu pronalazim posvuda: u stanju duha kojim osoba zrači, u prirodi, u poslu koji volim, u zalasku sunca, u trenutku… Kažu da je ljepota u očima promatrača, zato treba uvijek promatrati.

U čemu smatrate da se skriva tajna ljepote i dobrog izgleda?

– Sretni ljudi su najljepši ljudi.

Što vas najviše napuni energijom?

– Glazba je za mene jako dobar pokretač i motivator i sigurno me može najbrže napuniti energijom i “natjerati me” da se pokrenem.

Scroll to Top