Nikolina Kovačević

'Ljepota je u načinu na koji promatramo druge'

nikolina

Foto: Neja Markičević/Cropix

Tekst: Ines Madunić

Njezin se prvi solo singl čekao godinama, neki će reći – oduvijek. Nikolina Kovačević, glazbenica koja je dosad bila članica brojnih bendova – Mayales, f5, dementronomes – nedavno je objavila singl “Srce” i oduševila fanove, ali i one koji tek sad otkrivaju njezin talent. Dok čekamo nove singlove, otkrivamo kako Nikolina, navikla na svjetla pozornice i često tešku šminku na nastupima, njeguje svoju kožu.

Na čemu se temelji vaša rutina njege?

– Što se kože tiče, već 10 godina koristim iste proizvode. Krenula sam s hidratantnom kremom za lice, a onda lagano širila rutinu, od mlijeka za čišćenje, do micelarnog gela i seruma. Ono što mi je jako važno je skidanje šminke prije spavanja, to nikada ne propuštam.

S kojim beauty ritualima počinjete dan?

– Najprije popijem puno vode, a nakon toga kreće njega: obavezno čistim lice tonerom nakon umivanja, a zatim stavljam kremu, ponekad i serum prije nje.

Kako kroz prehranu i način života vodite brigu o svom tijelu?

– Moram priznati da sam poročna (smijeh), ali ne moram se tjerati da jedem puno povrća i voća. Tijelo mi to traži. Meso mogu jesti, ali i ne moram. Trudim se bazirati prehranu na povrću što je više moguće. I naravno, pazim na hidraciju, uvijek.

NMC_7035

Foto: Neja Markičević/Cropix

Što je za vas istinska ljepota?

– Mislim da je ljepota u načinu na koji promatramo druge ljude i stavu koji imamo prema njima. Nikada ne bih za nekoga rekla da nije lijep i mislim da taj stav – da u drugima tražimo najbolje – dovodi do toga da i u sebi vidimo najbolje.

U kojim trenutcima se osjećate najljepše?

– Kad pjevam na pozornici otvori se neka nova dimenzija mene. Prijatelji mi znaju reći da sam poput podvojene ličnosti, iako uopće ne radim to namjerno. Kad dođem na pozornicu pokažem dio sebe koji inače ne pokazujem, neka hrabrost izađe van.

Koja je vaša beauty filozofija i je li se ona mijenjala kroz godine?

– S godinama idem prema minimalizmu. Kad sam bila mlađa, puno sam se više šminkala i koristila više proizvoda. Nekad mi je bilo važno prekriti se puderom što više, a danas ga uopće više ne koristim. Obavezno stavim korektor, malo rumenila, balzam za usne i maskaru, koju obožavam i nje se nikad ne bih odrekla. Cijenim kad netko ima održavanu kožu i kosu, kad vidim da drži do sebe.

NMC_7085
NMC_7085_

Na što posebno pazite prilikom odabira kozmetičkih proizvoda?

– Svakako preferiram proizvode prirodnog porijekla. Ne mijenjam ih često, i za njegu i šminku već godinama koristim preparate koji mi odgovaraju. Imam osjetljivu kožu pa često znam dobiti reakcije od nekih sastojaka pa zbog toga ne eksperimentiram previše.

Kako osobno tumačite pojam čiste ljepote, što ona znači za vas?

– Mislim da ne bih bila u krivu kad bih rekla onu poznatu: ‘Ljepota dolazi iznutra.’ Mislim da je čista ljepota u načinu na koji voliš sebe i druge.

U čemu smatrate da se skriva tajna ljepote i dobrog izgleda?

– Sasvim sigurno u samopouzdanju. Ukusi su različiti i ne mogu reći da netko nije lijep, ali tajna ljepote je u načinu na koji se netko nosi.

NMC_7169 (1)

Foto: Neja Markičević/Cropix

Što vas najviše napuni energijom?

– Definitivno moj pas, priroda i muzika, bez nje ništa.

Powered by

Scroll to Top